четвер, 25 жовтня 2018 р.

Про подвиги мужні відважних бійців



Війна - це біль, жах,смуток,розпач. Чотири останніх роки України живе в постійному страху за життя рідних, близьких, знайомих і незнайомих мужніх воїнів, які посмішкою та дружнім словом вселяють в наші душі світлі мрії про мирне завтра,  тримаючи на своїх мужніх плечах наш спокій. На щастя, кожна війна закінчується. Тому, саме зараз,  важливо згадувати  Другу світову війну та день, який вписаний до національного календаря сучасної держави  - вигнання нацистських загарбників з України.
       Вшанування всіх, хто визволяв Батьківщину, відбулось 24 жовтня 2018 року в Нововоронцовському районному краєзнавчому музеї серед експонатів, спогадів, фотографій визволителів, що  дало  можливість краще відчути жах однієї з найкривавіших воєн на нашій планеті. Директор музею Валентина Тартиця та бібліотекар комунального закладу «Нововоронцовська центральна районна бібліотека» Наталя Сисенко  на годині пам'яті «Про подвиги мужні  відважних бійців» розповіли учням 9- Б  класу Нововоронцовської ЗОШ №1 про події, що людство із сумом і гіркотою згадує до цього часу.
    Скупі інформації, які читали школярі, малювали в уяві запеклі баталії, в яких наші земляки мужньо відстоювали кожен клаптик рідної землі. Четверо з них проявили надзвичайний героїзм і були удостоєні  найвищого звання Героя.
     Відходять у вічність роки і люди та залишається історична пам'ять, яка закликає робити осмисленні висновки з уроків історії. Це наш шанс на мирне, щасливе майбутнє.


Немає коментарів:

Дописати коментар