понеділок, 17 березня 2014 р.

Як візьму Кобзар я в руки, ллються віршів дивні звуки



З метою  відзначення 200 – річчя від дня народження Тараса Шевченка в комунальному закладі « Нововоронцовська центральна районна бібліотека» проведено літературно – музичне свято «Як візьму Кобзар я в руки, ллються віршів дивні звуки», підготоване спільно із викладачами дитячої музичної школи та класними керівниками шостих класів Нововоронцовської загальноосвітньої школи №1 В.Бокою та Є. Молотковою.
    Увазі присутніх була представлена одноіменна  книжкова виставка, відеоролик «Обличчя української історії : Тарас Шевченко», пісні у виконанні вокального ансамблю музичної школи під керівництвом О.Смірнової.
    200 років минуло від того дня, коли українка – кріпачка дала світові генія, але він не віддаляється, а наближається. Важким докором лягають на душу Тарасові слова, якими він гнівно картав тих, що вірили, і , на сором, вірять в офіційну версію про те, що був єдиний російський народ, а українці та білоруси – це ті ж росіяни, тільки зіпсуті польським впливом. Під час заходу звучали  пісні вірші які стверджували, що народ України має свою історію, звичаї, величних людей, гордий і вільний дух.  Бібліотечні волонтери команди «Лідер» познайомили однолітків із нелегким життєвим шляхом українського Прометея, довели, що полум’яні твори великого борця за свободу і досі освітлюють шлях тим, хто йде до мети, щиро закоханий у свою країну, виконує  його заповіти.





Немає коментарів:

Дописати коментар