четвер, 20 березня 2014 р.

Шлях до українського Пророка



З метою відзначення 200 – річчя від дня народження Тараса Шевченка в районному Будинку культури була організована виставка творів великого Кобзаря та виробів майстрів декоративно – ужиткового мистецтва району «В сім»ї вольній, новій», підготована головним художником  районного Будинку культури Т.Гарварт спільно з  працівниками районних бібліотек.
    Виставка викликала жвавий інтерес , про що свідчать висловлювання відвідувачів. Вони  брали до рук книги, перечитували улюблені поезії, по новому відкривали для себе зміст знайомих з дитинства строк.
   «Уже для багатьох поколінь українців — і не тільки українців — Шевченко означає так багато, що сама собою створюється ілюзія, ніби ми все про нього знаємо, все в ньому розуміємо, і він завжди з нами, в нас. Та це лише ілюзія. Шевченко як явище велике й вічне — невичерпний і нескінченний. Волею історії він ототожнений з Україною і разом з буттям рідної держави продовжується нею, вбираючи в себе нові дні й новий досвід народу, відгукуючись на нові болі та думи, стаючи до нових скрижалей долі. Він росте й розвивається в часі, в історії, і нам ще йти і йти до його осягнення. Ми на вічному шляху до Шевченка...» , сказали у своїй статті «На вічному шляху до Шевченка» І. Дзюба та М. Жулинський.  Погодьтеся, що кожне майбутнє покоління буде відкривати свій шлях до українського  Пророка.

Немає коментарів:

Дописати коментар