неділю, 30 березня 2014 р.

«Херсонськими степами вимірюються літа»




  До 70-річча утворення Херсонської області  проведено літературно-історичний екскурс «Херсонськими степами вимірюються літа».
   Захід спільно підготували та провели директор районного краєзнавчого музею В.Тартиця,   педагог-організатор Нововоронцовської загальноосвітньої школи №1Р.  Жовтоног , заступник директора з виховної роботи О. Раєвський,  працівники  Нововоронцовської центральної районної бібліотеки Л. Зуенко, Н.

Сисенко, учні 8-х класів, а також взяли участь гуртківці молодіжного театрального колективу  «Душа» районного Будинку культури (керівник Олексій Абзелімов). На заході були присутні учні 8-х і 10-х класів. Школярі мали змогу переглянути відеоролики про історію створення області та її досягнення за ці роки. Звучали пісні  про Херсонщину  : «Гімн Херсонщини», «Я народилась в Таврійському краї» та ін. Восьмикласники читали вірші українською та російською мовами  поетів Херсонщини: Мелещенка, Кулика, Куликівського , Загороднюка, Кутищева, Глєбової, Братана,Гайдамаки і інших , а також гуморески Кордюка. Про  людей  трудової слави  області і району присутні дізналися з відеоролика та презентації матеріалів районного краєзнавчого музею про видатних працівників сільського господарства Нововоронцовського району, які внесли і вносять вагомий внесок у розвиток Таврійського краю. Логічним завершенням заходу стало частування учасників херсонським короваєм від директора музею.

Херсонщина . Прадавній український край на порубіжжі степу та моря, який спокон віку славиться родючими грунтами, високими врожаями, трудолюбивими, талановитими і гостинними людьми, які є  частиною української нації і в слові і в ділі, і в пісні і у битві,у вірші  й у праці. Саме вони  впродовж 70 років творили і продовжують  творити  славну, своєрідну та неповторну історію краю.

Немає коментарів:

Дописати коментар