пʼятницю, 15 лютого 2019 р.

Солдат війни не вибирає


    Відлуння  десятилітньої  ніким і нікому не оголошеної війни трагічним акордом лунає уже 30 років.  Її історія написана кров’ю воїнів,   сльозами матерів, жінок, дітей, збережена у спогадах, книгах, документах. Виставка-роздум «Солдат війни не вибирає» , організована  директором Нововоронцовського краєзнавчого музею Валентиною Тартицею,  завідувачем архівного сектора Ольга Матвієнко  та працівниками комунального закладу «Нововоронцовська центральна районна бібліотека»,  діяла 15 лютого 2019 року під час тематичного  концерту «У пам`яті і доблесть, і трагедія» . Вона містила стенди, присвячені пам`яті загиблих та померлих земляків воїнів – афганців, вшануванню тих, хто повернувшись додому живе з пам`яттю,яка мов розпечений уламок вибухівки, випалює душу.
    Особлива увага присутніх  була зосереджена на нових книгах  херсонського воїна – інтернаціоналіста  Олександра Єлагіна, подарованих районному краєзнавчому музею.
    Експозиція містила грамоти та нагороди Юрія Гузенка, копії солдатського альбому Вадима Ведмідя, підшивки районної газети  за 1989-91 та 1997 роки, медалі, форму учасника афганської війни,  матеріали архівного відділу, тематичну літературу.
Будь-яка війна – це катастрофа для людства. Вона нехтує найбільшою цінністю на землі – життям. Шкода, що люди про це забувають…




 


Немає коментарів:

Дописати коментар