середу, 27 лютого 2019 р.

Минулого вогонь не згасне.


Світлина від Степана Сєріка.Світлина від Степана Сєріка.Старі сімейні альбоми, фонди музею зберігають для нащадків образи рідних, які в роки Другої світової війни залишили батьківську хату, щоб заступити дорогу ворогові. 
27 лютого 1944 року назавжди за¬карбувався у пам'яті односельців, як день визволення Нововоронцовки від нацистських загарбників.
З нагоди відзначення 75 річниці цієї дати, 26 лютого 2019 року директор районного краєзнавчого музею Валентина Тартиця, працівники комунального закладу «Нововоронцовська центральна районна бібліотека» Наталя Сисенко, Людмила Куковінець, Людмила Зуєнко, педагог – організатор Раїса Жовтоног Нововоронцовської загальноосвітньої школи №1 та класні керівники провели для учнів шостих класів історичну розповідь «Минулого вогонь не згасне». 
Фотографії учасників бойових дій на території району, карти, свідчення очевидців, документальні відео матеріали, виступ волонтерів бібліотечної команди «Лідер» допомогли відтворити знакові події в історії краю. 
Школярі пройнялися почуттями, які спонукали захисників батьківщини на звершення подвигів в ім`я незалежності та мирного майбутнього. Ніколи не зітреться в пам`яті нащадків подвиг Героїв Радянського Союзу М.Губайдулліна, С.Маковського та воїнів – визволителів, здійснені на території нашого району.
Огляд виставки-констатації «Знаємо. Шануємо. Пам`ятаємо» розкрив історією тих, хто звалив на свої плечі тягар важких випробувань, відстоюючи свободу в жорстокому протистоянні з агресором, акцентуючи увагу на краєзнавчий літературі.
Підсумком заходу стала пісня «Нам потрібне мирне небо» у виконанні дітей як нагадування про важливість та необхідність збереження миру.Світлина від Степана Сєріка.Світлина від Степана Сєріка.




Немає коментарів:

Дописати коментар