четвер, 11 квітня 2019 р.

Між життям і безсмертям


     10 квітня ми знову, як і всі попередні роки, схиляємо голови перед подвигом нововоронцовця, Героя Радянського Союзу Івана Бережного. Перемога над сильним ворогом в Другій світовій війні здобута і його кров'ю, доблестю та відвагою. В день 75- річчя від дня героїчної загибелі нашого земляка в районному краєзнавчому музеї відбулася година пам`яті «Між життям і безсмертям», під час якої діяла виставка – персоналія «Хороброму серцю присвячується».
На захід були запрошені заступник директора з виховної роботи Інна Бойко, бібліотекар Наталія Степаненко та учні 5 класу Нововоронцовської ЗОШ №2. Присутні дізналися з розповіді директора музею Валентини Тартиці про короткий життєвий і бойовий шлях Івана Михайловича, наповнений любов`ю до рідних, української землі, історії, пісні. Зворушлива розповідь про вирішальний і останній бій гвардії молодшого лейтенанта, командира кулеметного взводу Івана Бережного у виконанні Ярослава Гринька, підкріплена документальними кадрами хроніки, допомогла школярам відчути та зрозуміти настрій бійців, напруженість бою на Перекопському перешийку. Єдиний лист, який отримала Меланія Опанасівна Бережна від сина, емоційно прочитала бібліотекар КЗ «Нововоронцовська центральна районна бібліотека» Людмила Куковінець.
Пам`ять вдячних нащадків була висловлена поетичними рядками Є. Безпалого, продекламованими учасниками бібліотечної волонтерської команди «Лідер» Надією Стрижак, Іваном Широким, Владиславом Макаревичем та Андрієм Потишняком.
Велич подвигу І. М. Бережного в ім'я Батьківщини засвідчують фотоматеріали музею і тематична література . І в наш буремний час мужність земляка підтверджує той факт, що герої нашого краю, які захищають коштом свого життя рідний край, були є і будуть. На героїчному прикладі Івана Бережного діти усвідомили, що від кожного з нас залежить доля Україна.

Немає коментарів:

Дописати коментар