середу, 24 квітня 2019 р.

зустріч весни


Перелітних птахів у різні часи зустрічали по-різному. Але всюди і повсякчас вони несли надію на тепло, на сонце, на краще життя.
«Чи не такої надії потребуємо зараз і ми в наш буремний час?» - подумали бібліотекар  Людмила Куковінець та волонтери  бібліотечної команди «Лідер» разом з директором краєзнавчого музею Валентиною Тартицею і, вже вкотре за останні роки, відтворили народознавчий екскурс – театралізацію «Зустріч весни». На яку до музею завітали учні 3-го класу Нововоронцовської ЗОШ №2 спільно з вчителем Валентиною Бондаренко та шкільним бібліотекарем Наталією Степаненко.
Щодо весни та птахів… То танок красуні «Весни», у виконанні Олени Глушенко, був дійсно багатообіцяючим та проникливим.
А ще у весняні свята дівчата пекли невеликі, смачні, рум’яні жайворонки, виходили з ними в парк, ліс, на лужок – і підкидали їх: хто вище підкине і зловить - родина буде забезпечена хлібом і всяким збіжжям на цілий рік.
Саме це обрядове дійство, яким би заманливим та веселим воно не здавалося, відображати присутні не наважилися, з поваги до святого хліба.
Тому, спеченими Валентиною Дмитрівною, жайворонками Надія Стрижак, Андрій Потишняк, Ярослав Гринько, Іван Широкий, Микола Смоляк, Олена Глушенко, Оксана Пермінова, Поліна Мазур, Ксенія Реутова та Катерина Железньова пригостили глядачів і поласували самі.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар