четвер, 13 лютого 2020 р.

Ще довго в пам’яті болітиме війна

В людській пам’яті афганська війна залишиться назавжди, тому що її історія написана кров’ю солдат, сльозами жінок і матерів, обелісками з залізними зірочками.  З метою вшанування воїнів - інтернаціоналістів 13 лютого для учнів 7 класів Нововоронцовської ЗОШ № 1проведена історична інтерпретація "Ще довго в пам’яті болітиме війна». Для тисяч українських родин чорним тавром викарбувалося десятиліття «чужої» війни, яка стала символом невгамовних душевних мук і невтішного горя. Про це розповіла школярам директор Нововоронцовського районного краєзнавчого музею Валентина Тартиця.
   У числі тих, хто не повернувся та пройшов жорна афганської війни, є імена наших земляків. Про них звучали розповіді учнів, зачитувалися спогади рідних та близьких, демонструвалися світлини воїнів-земляків, лунали  пісні, які увірвалися в наше життя фронтовим вітром.
   Театралізація «Листи з Афгану», представлена учасниками бібліотечної волонтерської команди «Лідер» (керівник Людмила Куковінець) передала сокровенні почуття солдат.
   Бібліотекар комунального закладу «Нововоронцовська центральна районна бібліотека» Наталя Сисенко, продемонструвавши віртуальний огляд «Відлуння тих далеких днів сльозою на очах бринить»,  запалила щирий відгук у небайдужих серцях дітей,
    Педагог-організатор Раїса Жовтоног, підсумовуючи наголосила, що
страшна пам’ять війни, її уроки мають бути засвоєні нашим суспільством. Воїни-інтернаціоналісти – приклад героїзму, мужності та вірності військовому обов'язку. Їх досвід особливо цінний в наш складний час. Школярі  повинні поважати минуле, знайти своє гідне місце у житті та зробити внесок в майбутнє країни, щоб зберегти  патріотизм, віру та силу духу для наступних поколінь.  

Немає коментарів:

Дописати коментар