пʼятницю, 21 лютого 2020 р.

Мова моїх батьків – мова мого духу!


21 лютого, відзначаючи  Міжнародний день рідної мови, бібліотекарі комунального закладу «Нововоронцовська центральна  районна бібліотека» Оксана Мандрика та Ніна Белінська провели літературний колаж «Мова моїх батьків – мова мого духу!» за участю учнів 7-Б та 11-А класів Нововоронцовської ЗОШ №1 та вчителя української мови Козир Людмили.
    Захід проходив змістовно та весело, зберігаючи атмосферу невимушеності та відчуття єднання між присутніми. Учні успішно пройшли жартівливу «перевірку української ідентичності», дізналися в чому полягає унікальність нашої рідної мови, гідно представили свої проекти на тему українських символів та визначних пам'яток своєї Батьківщини. Протягом уроку українське слово звучало в найрізноманітніших проявах: від поетичного (авторський вірш «Сповідь» декламувала Калька Наталя) та звичного в нашій місцевості до використання діалектів народжених в різних куточках України.
    Організатори колажу наголосили на необхідності збереження  чистої мови, без  вживання нецензурної лексики та використанні автентичних українських слів замість запозичених іншомовних.
     Український народ має давню історію, його оригінальність і неповторність відома всьому світові. А найголовнішою його ознакою, що дає йому право називатися нацією, є мова – його найбільша духовна цінність, його суть, основа буття.
   Ми маємо любити та цінувати цей безцінний дар, який віками доводить свою унікальність.

Немає коментарів:

Дописати коментар