середу, 26 лютого 2020 р.

Герої не вмирають: минуле і сьогодення


Безжальним буревієм пронеслася Друга світова війна  по українській землі, залишивши за собою розруху і безліч людських жертв. Щороку  лютий нагадує нововоронцовцям   про подвиги батьків, дідів, бабусь та матерів  під час  звільнення селища та району від нацистських загарбників.
    Патріотична подорож «Відгриміла війна та пам’ять жива»,  проведена  
26 лютого для учнів 6-х класів Нововоронцовської ЗОШ №1,   розповіла про неоціненний внесок земляків у спільну перемогу в цій жахливій війні.
   Лейтмотив виставки-галереї  «Герої не вмирають: минуле і сьогодення» , презентованої бібліотекарем Наталею Сисенко,  - пам’ять та вдячність за життя на вільній землі, які не мають історичного терміну давності.
   Директор районного краєзнавчого музею Валентина Тартиця у своєму повідомленні  висвітлила події звільнення району  від ярма окупації. Всевладний час не в змозі стерти із пам’яті ті події.
  Про  героїв, чия боротьба, самовіддана праця і мужність сприяли звільненню селища від нацистів, присутні дізналися із розповідей, підготованих педагогом – організатором Раїсою Жовтоног та бібліотекарем Людмилою Куковінець.
   Про  тих, хто стояв до останнього на передовій і за лінією фронту, для кого шлях на війні завершився під скромними обелісками і кому судилося повернутися з неї живим, написано безліч документальних та художніх творів. Поезія найбільше вражає, найсильніше передає емоції. Учасники бібліотечної волонтерської команди «Лідер» Ілля Бойко, Іван Широкий, Микола Смоляк  проникливо продекламували вірш Венедикта Комаровського «Цей лютий в пам`яті закляк», пронизаний  мотивом патріотизму, любові до отчого краю.
    Вшановуючи пам’ять тих, завдяки кому наші земляки отримали мирне небо над головою у 40- х роках, діти розуміють, що і сьогодні боронити власну державу від зовнішнього агресора під силу кожному, а вигнання окупантів з рідної землі - це лише справа часу.




Немає коментарів:

Дописати коментар